Posted inKroppen din / Tips

Tannbleking er rimeligere på nett

Tannbleking

I 1989 ble det allment kjent at man kunne bleke tennene med hjelp av et munnstykke og ti prosent carbamide peroxide. Dette er nå 30 år siden og i dag er tannbleking allemannseie. Utviklingen har gjort at ikke bare er det enklere, men det har også blitt relativt rimelig. I begynnelsen gikk man til tannlegen og satt gjerne i flere timer i tillegg til at det var dyrt.

I dag bleker de aller fleste tennene sine hjemme og det er både raskt og enkelt. Man kan kjøpe tannblekingen hos tannleger og klinikker, men man sparer mye penger på å kjøpe produktene på nettbutikker. I tillegg til bedre priser tilbyr spesialiserte nettbutikker et bredere utvalg av tannblekingsprodukter.

Tannbleking hjemme

Hvis man tidligere aldri har brukt tannbleking, så burde man absolutt prøve. Ingen vil noen gang påstå at et hvit smil ikke er bedre på alle måter enn misfargede tenner.  Selvtilliten vil automatisk bli bedre og man kommer til å føle seg vel med en gang man er ferdig. Enkelte sier at følelsen kan sammenlignes med den man har når man kommer ut fra frisørsalongen og føler seg fresh.

Ingenting er bedre enn ting man kan gjøre hjemme når det passer en selv. Dette kan man gjøre samtidig som man leser lekser, ser tv eller lager middag. I en hektisk hverdag er tidsbesparelser gull verdt. Skal man ut på kvelden kan man bleke tennene samtidig som man dusjer, føner håret og steller seg.

Hjemmeprodukter

Det er flere typer produkter på markedet som er beregnet på hjemmebruk. Noen er mer intens og for førstegangsbruk, mens andre er ment til å vedlikeholde de hvite tennene. Man får også på spesialiserte nettbutikker som kun fører tannblekingsprodukter kjøpt blant annet munnvann, tannkremer og diverse refill til utstyr man tidligere har kjøpt.

Eksempler på tannblekingsprodukter beregnet på hjemmebruk er:

  • Tannbleking med led lys. Et slikt produkt kommer ofte med flere deler. Det er en krem eller en blekings-gel som skal påføres tennene. Deretter medfølger det en del som skal inn i munnen og som avgir led lys. Denne skal være i munnen en viss tid og dette er en effektiv måte å få alle tennene fine og hvite. Denne måten er ufarlig og kan gjentas flere dager inntil optimalt resultat.
  • Tannblekingsstrips er en enkel måte og svært effektivt. Stripsene påføres tennene og skal sitte på en viss tid. Tennene skal pusses før og etter behandling.
  • Blekepenn er enkel i bruk og kan brukes på alle tennene på hele tannflaten eller også svært gunstig som punktbehandling. Har man enkelte misfargede tenner eller flekker på en eller flere tenner kan pennen brukes på den enkelte flekken.

Hva gjør tenner gule?

Misfarging av tennene kan ha mange årsaker. Den ene er rett og slett biologisk og naturlig. Tennene våre eldes samtidig som resten av kroppen. Den hvite ytterste emaljen forsvinner gradvis etter hvert som vi blir elder og den gule undersiden blir mer synlig. Drikke som kaffe og te er med på å gi tennene farge, og det samme gjelder sterkt farget mat. Og ikke minst tobakk er en av de store synderne. Sigaretter og snus er spesielt årsak til at man får flekker på enkelte tenner.

Kilde: