Posted inKroppen din

Hvordan vite om du trenger psykolog?

Å søke hjelp fra en psykolog er et viktig steg som mange vurderer, men hvordan vet du om det er riktig for deg? Det er viktig å være klar over tegnene som kan indikere behov for profesjonell hjelp. I denne artikkelen vil vi utforske noen kriterier og situasjoner som kan hjelpe deg med å avgjøre.

Posted inKroppen din

En guide til å forstå rosacea

Rosacea er en kronisk hudtilstand som hovedsakelig rammer ansiktet. De første tegnene kan være rødhet i kinnene, nesen, pannen og halsen. Over tid kan rødheten bli mer intens og konstant. I noen tilfeller kan små blodkar, kviser og pustler bli synlige på huden. Selv om rosacea kan ramme alle, er det vanligst blant middelaldrende kvinner med lys hud.

Posted inKroppen din

Behandling av traumer

Traume er et begrep som brukes som en beskrivelse av en alvorlig hendelse eller situasjon som virker svært belastende på personen som opplever det. Ordet traume kommer fra Hellas, og kan oversettes til enten sår eller skade.

Traumebevisst omsorg

Traumebevisst omsorg er en metode som brukes for å forhindre at personer som har opplevd traumer, ikke blir utsatt for faktorer som kan forverre problemet.

Posted inKroppen din / Tips

Tannbleking er rimeligere på nett

I 1989 ble det allment kjent at man kunne bleke tennene med hjelp av et munnstykke og ti prosent carbamide peroxide. Dette er nå 30 år siden og i dag er tannbleking allemannseie. Utviklingen har gjort at ikke bare er det enklere, men det har også blitt relativt rimelig. I begynnelsen gikk man til tannlegen og satt gjerne i flere timer i tillegg til at det var dyrt.

Posted inKroppen din / Samfunn

En ny form for parterapi

Vi lever i en verden som konstant er i forandring. Dette merkes nok best i form av nye veier, bedre og billigere biler, droner, kompliserte PC spill og det faktum at alle (inkludert to åringer) har en Twitter konto.

Dette er vel og bra, men det er ikke bare innenfor teknologi at vi mennesker har oppnådd store ting.