Posted inInternett

Invester i tannbleking og få bedre selvtillit

Tannbleking hjemme

Mange sliter med selvtillit når tennene har blitt misfarget. Det kan være mange grunner til at tennene endrer farge med alderen. For eksempel kan det skyldes røyk eller forskjellige typer mat eller drikke.

Når man først har fått misfarging på tennene, så kan det for mange virke umulig å bli kvitt dette igjen. Det kan også ha skjedd på grunn av at man har en del plomber i tennene. Plomber kan ofte være noe annerledes i fargen enn din originale tannemalje, og når fargen endres på grunn av ytre påvirkninger, så er ofte plomberingene mer resistente mot misfargingen enn hva den originale tannemaljen er, og da kan man også få ujevn misfarging av tennene.

Mange forsøker seg med tannkrem som markedsføres som at man får tilbake fargen, men mange opplever også at dette har liten eller ingen effekt.

Tannbleking hjermme kan være redningen for dem som sliter med selvtillit på grunn av dette.

Mange har så store komplekser for tennene sine at de dekker til munnen når de smiler eller ler, eller unngår helt å smile så tennene vises. For personer som har det slik i hverdagen, så kan dette være en god løsning. Tannbleking er et effektivt hjelpemiddel hvis det benyttes riktig og man sjekker i forkant hvilken effekt dette vil ha.

Par med hvite tenner

I noen tilfeller vil man kunne få ytterligere misfarging hvis man ikke har fått tennene sjekket i forkant, og noe av dette kan være enkelt å unngå hvis man bare tar seg tid til å få tennene undersøkt før man benytter seg av tannbleking.

Det finnes flere alternativer for at man kan utføre tannbleking hjemme, men selv om løsninger for dette er tilgjengelig, så bør man likevel benytte seg av råd fra en tannlege når man skal utføre dette slik at man får best mulig resultat og ikke kommer i en situasjon hvor man ender opp med et resultat som er verre enn utgangspunktet eller at man opplever smerter eller ubehag under behandlingen.

Konsultasjon hos en tannlege

Selv om man benytter seg av en konsultasjon hos en tannlege for å utføre tannbleking, så betyr ikke det at man må gå gjennom alle behandlingene hos tannlegen. Dette kan man selv velge.

Dersom man ønsker at tannlegen skal være tilgjengelig gjennom hele prosessen, så kan man velge å gjennomføre hele behandlingen hos tannlegen, eller man kan velge å heller utføre deler av behandlingen hjemme etter råd fra tannlegen. Resultatet kan uansett bli like bra.

Grunnen til at det er viktig å vurdere å benytte seg av en konsultasjon hos tannlegen før man gjennomfører tannbleking, er at noen situasjoner kan forårsake ytterligere misfarging, eller man kan oppleve ubehag.

Hvis man har tynnslitt emalje eller problemer med tannkjøttet, så kan man oppleve at tannblekingen kan forårsake ubehag eller smerte. Man kan få sjekket hos tannlegen om dette er tilfelle, og kan i så fall få råd i forhold til hva man kan gjøre.

Selvtillit med tannbleking hjemme

Hvis man har tannstein eller plomber i tennene, så kan disse farges annerledes enn hva tannemaljen gjør. For tannstein kan man unngå dette ved å ganske enkelt få fjernet tannstein før behandlingen, men hvis man har mye plomber, så kan det være en mer omfattende prosess å gjøre noe med det.

Tannbleking hjemme eller bleking hos tannlegen?

Om man velger å benytte seg av hjemmebleking eller tannbleking hos tannlegen er opp til hver enkelt. Dette er i hovedsak en preferanse. Dersom du er usikker på prosessen, så kan det være en fordel å gjennomføre dette hos en tannlege. Da kan tannlege følge deg gjennom hele prosessen. Mange føler at det er tryggere å ha tannlegen i nærheten under behandlingen, men andre ønsker også å gjøre dette på egen hånd.

Kilde: https://skinup.no/tannbleking/hjemmebleke-kit/